Beleef de opgraving van unieke vondsten uit de Romeinse tijd in Duffel

Gepubliceerd op: maandag 12 oktober 2020 9.30 u.
Op het Duffelse sportterrein aan de Rooienberg zijn afgelopen zomer sporen aangetroffen van een nederzetting uit de Romeinse periode. Je kan de documentaire over de hele archeologische onderneming in dit nieuwsberichtje bekijken.

Op het Duffelse sportterrein aan de Rooienberg zijn afgelopen zomer sporen aangetroffen van een nederzetting uit de Romeinse periode. Een team van archeologen bracht heel wat bijzondere vondsten aan de oppervlakte. De meest unieke was een waterput uit gevlochten hout die wellicht dateert uit de tweede eeuw na Christus.

Het lokaal bestuur heeft de hele archeologische onderneming in beeld laten brengen. De filmmontage (duur: een 10-tal minuten) geeft een blik op het verloop van de opgravingsactiviteiten.

Bekijk de documentaire en een overzicht van de andere vondsten op de site hieronder.

Bekijk hier de documentaire

Bekijk hier een overzicht van de andere vondsten op de site

Contact

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Het algemeen onthaal in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingsuren. Voor onze andere diensten vragen we je een afspraak te maken. Neem hiervoor tijdig contact op met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. Met burgerzaken, het omgevingsloket en het vrijetijdsloket kan je een afspraak maken via de website. Je kan daarnaast ook gebruik maken van ons digitaal loket. Alle info vind je via volgende link: werken op afspraak. 

Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten