Burgers krijgen het woord over verkeersveiligheid via ‘all-for-zero.be’

Gepubliceerd op: vrijdag 16 juli 2021 10.19 u.
Samen met de FOD Mobiliteit en Vervoer lanceert Vias institute het platform all-for-zero.be waar je tot eind september jouw ideeën over drie grote verkeersveiligheidsthema’s kan delen.
 
De laatste 20 jaar daalde het aantal verkeersdoden in ons land van 1.500 in 2001 naar 640 in 2019. Om het aantal ongevallen en het aantal recidivisten in ons land verder te laten dalen, moeten we met zijn allen inspanningen blijven leveren. Samen met de FOD Mobiliteit en Vervoer lanceert Vias institute daarom het platform all-for-zero.be waar de burger tot eind september zijn ideeën over drie grote verkeersveiligheidsthema’s kan delen. 

Moet een alcoholslot verplicht worden voor iedereen die betrapt wordt met een glaasje te veel? Moeten snelheidsduivels naast een boete ook een verplichte vorming volgen? Dat zijn maar enkele van de vele vragen waarover burgers vanaf nu hun licht kunnen laten schijnen op het nieuwe burgerplatform www.all-for-zero.be. Het platform is een initiatief van de FOD Mobiliteit en Vervoer en Vias institute. 

Alle burgers krijgen tot 30 september 2021 de kans om hun ideeën over drie grote verkeersveiligheidsthema’s te delen:

  1. Samen op (de) weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veiliger maken, rekening houdend met ieders behoeften?
  2. Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?
  3. Controles, begeleiding en vorming: welke alternatieve maatregelen en sancties zijn gepast?

Dat kan door middel van het invullen van een enquête over de drie hoofdthema’s en/of een deelname aan een burgerpanel. In het burgerpanel zullen verschillende burgers in discussie gaan met experts over de verschillende thema’s.

De input van de enquête en de burgerpanels zal gebruikt worden bij de opmaak van een federaal plan voor de verkeersveiligheid.

Laat je stem horen via https://all-for-zero.be/nl-BE/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten