Start afbraak campus Rooienberg

Gepubliceerd op: maandag 6 januari 2020 11 u.
Na een openbare aanbesteding stelde AZ Sint-Maarten de firma Verhelst uit Oostende aan voor de afbraak. De firma krijgt vanaf 6 januari 2020 zes maanden om het ziekenhuis af te breken en groenaanplantingen in de plaats aan te brengen.

Eerste fase

In een eerste fase zal het nog aanwezige materieel en apparatuur verwijderd worden. Na de verhuis in oktober 2018 konden scholen, voorzieningen uit de Emmaüs-groep (waartoe AZ Sint-Maarten behoort) en andere instellingen meubelen, apparaten, enz. recupereren. Het verwijderen van de nog aanwezige inhoud maakt integraal deel uit van het aanbestedingsdossier. De aannemer beslist autonoom wat hiermee gebeurt: verkoop, goede doelen of sorteren en vernietigen.

Afbraak infrastructuur

In een volgende fase zal de vaste infrastructuur worden afgebroken. De ontmanteling zal van boven naar beneden gebeuren, tot onder de funderingsplaten van het kelderniveau. De afbraakwerken gebeuren tussen 7 en 17 u. Om stofontwikkeling tot een minimum te beperken, zal wanneer nodig gesproeid worden. Inzake geluidsoverlast zal de firma Verhelst zich houden aan de hiervoor voorgeschreven normen.

De put die na de afbraak zal ontstaan, zal door de firma Verhelst opnieuw opgevuld worden. Na egalisering van het terrein zullen ze het nodige groen aanplanten. Na de werken blijft het terrein deel uitmaken van de campus van vzw Emmaüs in Duffel. Er zijn momenteel geen concrete plannen voor een andere bestemming.

Betreden is gevaarlijk

AZ Sint-Maarten wijst erop dat het gevaarlijk is om het gebouw tijdens de afbraak te betreden. Alle nutsvoorzieningen (water, gas, elektriciteit) werden afgesloten. Door waterinsijpeling is er ook schade in het gebouw waardoor o.a. valgevaar is toegenomen.

Het bewakingsniveau is verhoogd om te vermijden dat zich tijdens de werken onbevoegden in het gebouw begeven. Tegen personen die betrapt worden, wordt zonder uitzondering een klacht neergelegd.

Verkeer

In overleg met lokaal bestuur Duffel en de politiediensten werden de nodige voorzieningen getroffen om een veilige verkeersafwikkeling mogelijk te maken. Deze maatregelen zullen samen met de aannemer worden verfijnd. AZ Sint-Maarten stelt hiermee alles in het werk zodat een verkeersveilige situatie kan aangehouden worden tijdens de afbraakwerken.

Concreet worden in de huidige fase in het volledige traject (vanaf Spoorweglaan tot aan de voet van de brug) fietsers verboden, dit in beide richtingen. Fietsers moeten omrijden langs sporthal Rooienberg.

Meer informatie?

https://www.azsintmaarten.be/

communicatiedienst.azsintmaarten@emmaus.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten