Afbouw maatregelen i.v.m. coronavirus in Duffel

Gepubliceerd op: maandag 4 mei 2020 14.09 u.
De Nationale Veiligheidsraad legde op 24 april een plan van aanpak voor om geleidelijk aan het gewone leven te hervatten. Dit plan heeft ook gevolgen voor de dienstverlening van lokaal bestuur Duffel.

Vanaf 4 mei zal je terug meer medewerkers van het technisch centrum in het straatbeeld zien. Net zoals bij andere bedrijven, die dan terug opstarten, zullen hierbij de nodige beschermingsmaatregelen gevolgd worden. 

Het gemeentehuis blijft, zoals dat nu ook al is, elke werkdag tussen 9 en 16 u. bereikbaar op het nummer 015 31 12 02 voor strikt noodzakelijke dienstverlening en om een afspraak te maken om dossiers van openbare onderzoeken in te zien. 

Vanaf 11 mei zitten we in een volgende fase. Vanaf dan kan je terug voor alle dienstverlening terecht in het gemeentehuis. Er is echter geen vrije toegang tot onze loketten mogelijk. Om de regels rond social distancing te kunnen blijven respecteren werken we vanaf 11 mei enkel en alleen op afspraak.

Wil je een afspraak maken? Dan vragen we je om hiervoor tijdig contact op te nemen met de dienst die je nodig hebt via telefoon of via e-mail. 

Weet je niet bij welke dienst je moet zijn of heb je een andere dienst nodig, neem dan best contact op met het onthaal op tel. 015 31 12 02 of kijk op www.duffel.be/contact.

De afspraken zelf zullen bij voorkeur in de voormiddag plaatsvinden. Mocht je buiten de uren dringend iets nodig hebben, check dan zeker het e-loket op www.duffel.be waar je heel wat documenten online kan aanvragen.

We vragen onze klanten om tijdens het bezoek aan het gemeentehuis rekening te houden met enkele maatregelen. Dat is belangrijk om goed voor jezelf en de ander te blijven zorgen.

  • Ben je ziek, blijf dan zeker thuis, ook al had je een afspraak.
  • Iedereen mag bij zijn bezoek vrijblijvend een mondmasker dragen.
  • We vragen om bij voorkeur alleen te komen naar de afspraak. Indien het echt niet anders kan, mag je maar met maximum 2 personen komen. 

Kijk voor alle info over werken op afspraak op https://www.duffel.be/werkenopafspraak

De zitdagen van wijkwerken, het gratis juridisch advies en het sociaal verhuurkantoor vinden niet plaats tot begin juni. Met de Woonwinkel kan je wel terug een afspraak maken via tel. 015 28 60 28 (maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16.30 u. en vrijdag tussen 9 en 12 u.) of woonwinkel@igemo.be

Het zwembad en de sporthal zullen gesloten blijven tot en met 8 juni. Tot dan zijn er ook geen lessen in De Kunstfabriek. De Duffelse bib blijft een afhaalservice voorzien tot en met 18 mei. Cinema Plaza is toe tot het einde van het seizoen (t.e.m. 5 juli).

Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, het lokaal dienstencentrum en de serviceflats blijven eveneens gesloten voor bezoekers. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten