10-delige zwemreeks van watergewenning tem verschillende zwemniveau's

o Lesdata:
- Start op Zaterdag 27 november 2021
- Einde op zaterdag 12 februari 2022

GEEN ZWEMLES OP 25 december 2021 en 1 januari 2022

o Aankomst uren:
- Groep 1: 17u tem max 17u10 ( eendjes, zeepaardjes en pinguins)
- Groep 2: 17u30 tem max 17u40 (zeehond, waterschildpad, dolfijn en otter)
- Groep 3: 18u00 tem max 18u10( zwemmers in een diepte van 1m30)

o Lesuren:
- Groep 1: 17u15 – 17u45
- Groep 2: 17u45 – 18u15
- Groep 3: 18u15 – 19u00

Belangrijk: Broer/ zussen worden zoveel mogelijk in hetzelfde lesmoment te plaatsen, indien dit niet het geval moest zijn, dan mogen deze zeker meekomen en voor deze kinderen wordt er opvang voor voorzien.

o Brevetten:
In de zwemclub werken we met de brevetten van Fred Brevet, als ook met de richtlijnen en de lesstoffen die behoren tot deze brevetten, het is zo dat de kinderen werken naar de doelen van de desbetreffende groep, maar ook eventueel kunnen doorstromen naar moeilijkere diploma's binnen hun huidige groep of eventueel gedurende de lessenreeks kunnen doorgroeien naar een moeilijkere groep, maar ook het omgekeerde kan er gebeuren.
Het zijn en blijven groepslessen waarvan je niet mag verwachten dat de kinderen na 1 lessenreeks kunnen zwemmen. De kinderen moeten niet het gehele traject volgen er wordt gekeken naar wat ze al bezitten van doelen en daarop wordt er verder gewerkt.
? Brevetten onder de loepen:
? In de groepen eendjes/ zeepaardjes/pinguins vooral op een speelse manier leren wennen aan het water en vooral geen schrik hebben, durven bewegen, durven drijven, durven ondergaan, dit zowel in ondiep als dieper water.

? In de groepen zeehond/ waterschildpad/dolfijn/otter leren de kinderen de beginselen van de verschillende zwemslagen, zowel de arm als de beenbeweging en dit al stappend, al drijvend, al springend,… Zowel met als zonder plankje. Het is niet zo wanneer ze van deze groepen de doelen bereikt hebben dat ze al zelfstandig kunnen zwemmen, wel zouden ze zich zelfstandig moeten kunnen redden uit het water, ook deze oefeningen gebeuren in ondiep en dieper water.
? In de groep zwemmers gaan de kinderen in 3 groepen verder werken aan schoolslag, rugslag en crawl. Ze gaan deze slagen leren naar perfectie, verfijning, kracht,… om zo verder door te groeien naar een 25m diploma in een van deze 3 stijlen of…

o Evaluaties:
Vermits er door de coronaregels geen ouders toegelaten zijn in het zwembad, gaan we werken met wekelijkse filmpjes en foto's die er gemaakt en getrokken worden, deze worden enkel verspreid via de gesloten whatsapp groep, zodanig dat u als ouder de vorderingen van uw kind(eren) kunt opvolgen.
Daarnaast organiseert de zwemclub 2 soorten van evaluaties ( standaard voor deze zwemreeks en voor iedereen):
? Schriftelijke evaluatie : in de week les 5 2022
? Zoom oudergesprek: in de week van 31 januari tem 10 februari 2022

Tot slot heeft de zwemclub ook nog een 3 mogelijkheid in het leven geroepen en dat is de mogelijkheid die zowel van onze kant kan komen als van jullie kant als ouder:
? De zwemmonitor merkt een probleem op en wilt de ouders daarover inlichten, kan er vanuit de zwemclub met de ouders een digitaal oudergesprek georganiseerd worden.
? Jullie als ouder merken dat uw kind ergens mee zit, komt niet graag, verveelt zich,… dan kunnen jullie ook een oudergesprek inroepen en bevragen.
Belangrijk: Mag ik jullie op het hart drukken dat de zwemclub open staat voor feedback, want de zwemclub ziet enkel blije kinderen binnen komen en buiten gaan, maar weten niet altijd wat er in het hoofdje van de kinderen zich afspeelt. Het zou zonden zijn moest deze info ons pas op het einde van een zwemreeks ons ter oren komen, dan kan de zwemclub er jammer genoeg niets meer aan veranderen.
o Coronaregels binnen de zwemclub:
De coronaregels zijn:
- Geen ouders in het zwembad.
- Mondmaskerplicht voor alle ouders!!!!
- Kinderen worden aan de ingang van het zwembad opgewacht, getemperatuurd, als ook ontsmetting van de handen.
- De monitoren nemen de kinderen mee naar de kleedkamers en kleden de kinderen om + geven van de zwemlessen.
- Na de zwemlessen worden de kinderen naar de uitgang 2 gebracht door de monitoren, waar de ouders hun kinderen terug kunnen opwachten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 100,00
Basistarief: 100,00 €

Organisatie

Zwemclub De zwemspetters
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten