Van wijkbioscoop naar cultuurcentrum: Cinema Plaza

Cinema Plaza is bijna een eeuw oud en tegelijkertijd amper een half jaar jong.

In de Handelsstraat werd al voor de Eerste Wereldoorlog film gespeeld. In de jaren 1920 opende Arthur Vercammen op dezelfde plaats een cinema die de naam 'Plaza' kreeg. Plaza bleef actief uitgebaat als wijkbioscoop tot 2004. Het bioscoopgebouw kreeg in die periode de status van uniek én beschermd monument.

De Monumentenstrijd van 2006-2007 maakte duidelijk hoeveel de Plaza voor de Duffelaars betekende. Met de geldprijs die de bioscoop in de wacht sleepte, werden plannen gemaakt voor een herbestemming van het monument.

In de periode 2017-19 is het oude filmpaleis grondig gerenoveerd en aangepast aan hedendaagse noden. Heel wat authentieke en charmante elementen die Cinema Plaza zo uniek maken zijn echter behouden.

Eind maart 2019 was het zo ver. Cultuurcentrum Cinema Plaza opende de deuren. Duizenden bezoekers genoten er intussen al van het voorjaarsaanbod aan film- en theatervoorstellingen. En ook het najaarsprogramma ziet er veelbelovend uit. Maar wat het helemaal afmaakt is de omkadering waarmee je je nog steeds in de jaren 1950 waant.

Heb jij de gerenoveerde bioscoop van weleer nog niet gezien? Kom dan zeker langs op zondagnamiddag 8 september. Met een audiogids kan je op verkenning door het vernieuwde complex en neem je een flinke brok historiek en herinnering mee.

Opgelet: om zeker te zijn van een audiogids kan je best reserveren via plazatickets@duffel.be (of telefonisch via vrijetijdsloket 015 30 72 50).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Cinema Plaza
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten