Heksen/Hetse verhalenmiddag

Heksen/Hetze (18+)
Heksen bestaan! Eeuwen geleden dansten ze al rond in de bossen en in de hoofden van de mensen. In hun blootje, als katten op hun achterste poten en in het gezelschap van d'n duvel. Deze verhalen én verhalen over de heksenvervolging komen tot leven in de Nederlands/Vlaamse vertelvoorstelling Heksen/Hetze. Een indrukwekkend vertelprogramma van Lisette Oosterbosch uit Veldhoven (NL) en Veerle Ernalsteen uit Gent (B) over vervolging op irreële gronden, vroeger en nu, gemaakt met steun van de Federation for European Storytelling (FEST).
Je hoort sproken, verhalen en imaginaties over heksen, hun processen en de vuurdood. Gruwelijk en naargeestig maar zeer reëel in een tijd waarin het gevaarlijk was om een slechte reputatie te hebben. Iets wat we helaas nu nog steeds gemeen hebben?!
Lisette Oosterbosch - Enthousiast, betrokken en vol overtuiging
Sinds het najaar van 2004 houdt Lisette zich bezig met de oude vertelkunst. Sindsdien heeft ze veelvuldig verteld voor publiek, altijd uit het blote hoofd en steeds beeldend en boeiend. Alle soorten verhalen zijn denkbaar, voor elk publiek. Daarbij maakt het niet uit of ze bijvoorbeeld in een huiskamer staat, in een klaslokaal, een (theater)zaal of buiten bij een kampvuur of barbecue. Voor iedere gelegenheid kan Lisette één of meerdere verhalen vertellen. Uitbundig, interactief, ingetogen of in dialect.
Meer weten: www.verhaalderij.nl.

Veerle Ernalsteen - Fris, eigenzinnig en met humor
Veerle brengt al meer dan 18 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel … er loert ook romantiek en sensualiteit om de hoek in haar vaak pittiger man-vrouwverhalen. Steeds met humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek.
Meer weten: www.veerleernalsteen.be.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland. Als inspiratiebron diende het boek Duivelskwartier van Johan Otten over de heksenjacht in het kwartier Peelland in 1595.

EN NU IN DUFFEL

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

Content verhalenpodium

Tickets

Organisatie

Content verhalenpodium
  • logo duffel vertelt (chris de backer) ©chris de backer
  • veerle en Lisette (anno nymus) ©anno nymus
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten