Ballonnekensstoet 2019

Op 28 september komen honderden kinderen weer op straat met hun ‘lampionneke’. Samen met prachtig versierde en verlichte praalwagens kleuren ze de straten, met gezelschap van de Duffelse reuzen, het Ros Beiaard, en een portie vuurwerk als spetterende afsluiter. Een feeëriek spektakel voor de kleinsten, en een stukje nostalgie voor de meer doorwinterde Duffelaar. Kinderen die met een lichtje meewandelen krijgen bovendien een tombolakaartje. Hiermee maak je kans op een leuke prijs, of je gebruikt het op de jaarmarkt. Daar is je kaartje drie euro waard.

Route en verkeer

De lichtstoet trekt tussen 19.30 en 22 u. door Duffel, met het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, Kwakkelenberg 3, als startpunt. De route loopt vervolgens langs de Provinciestraat, Kapelstraat, Bruul, Onze-Lieve-Vrouwlaan, Kiliaanstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Kasteelstraat, Merodestraat, Leopoldstraat, Molenstraat, met de G. Van der Lindenlaan als eindhalte. Tijdens de stoet ondervind je rond deze straten dus verkeershinder, en wordt ook de Netebrug tijdelijk afgesloten. Tussen 21 en 23 u. kan er ook geen verkeer langs de G. Van der Lindenlaan.

Workshop bieten uithollen en gevelwedstrijd

Een ‘lampionneke’ maken uit een doodgewone biet. Hoe begin je daar aan? Kinnebaba legt het je uit tijdens de workshop bieten uithollen. Ben je tussen 5 en 15 jaar? Kom zaterdag tussen 14.30 en 16 u. de kneepjes van het vak leren in gemeentelijke basisschool ’t Kofschip, Kwakkelenberg 53. Breng een mes, lepel en appelboor mee. Bieten worden voorzien.
Meer info bij Randy van Kinnebaba: 0498 74 58 95.

Woon je langs het stoettraject? Kleed je gevel feestelijk in met slingers en lichtjes, en wie weet win je een leuke prijs.

Info

Wanneer

Organisatie

Gemeentebestuur Duffel
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten