Meevaren met de milieuboot op het Kanaal Bocholt-Herentals en het Albertkanaal - een unieke ervaring!

Op zoek naar een boeiende en leerrijke uitstap samen met je klas, familie, vrienden of vereniging? Reserveer dan zeker een plaatsje aan boord van de milieuboot.
Van 26 september tot 2 oktober organiseert De Milieuboot educatieve milieuboottochten op het Kanaal Bocholt-Herentals en het Albertkanaal met vertrek en aankomst in Geel en Herentals.
In de week is de milieuboot gereserveerd voor scholen, in het weekend en op woensdagnamiddag is iedereen welkom.

Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. Aan boord is een laboratorium waar je kan helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit van het Zeekanaal. Je komt te weten waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn.

Geïnteresseerd?
Reageer snel, het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 4, volwassenen € 8.
De tocht duurt 3 uur, 10u tot 13u en van 14u tot 17u. De weektocht gaat enkel door op zaterdag 28 juni van 10u tot 13u. Andere tochten zijn niet mogelijk wegens geen bediening van de sluizen. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Je moet wel op voorhand inschrijven via www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.


De Kempense kanalen zijn sterk in trek bij wandelaars, vissers, kajakkers en fietsers. De typische begroeiing van de Kempense zandbodem zorgt op veel plaatsen voor een uniek landschap.
Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen, jaarlijks worden bijna 40 miljoen ton goederen vervoerd. Het verbindt de haven van Antwerpen met Luik en Nederland.
Onder deskundige begeleiding van onze animatoren maak je kennis met alle aspecten van de waterloop in je eigen streek. Zo kijken we naar het leven op, om en in het water, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Bovendien kan je zelf de handen uit de mouwen steken en in ons labo de waterkwaliteit van het kanaal helpen bepalen. Thema's zoals integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering komen aan bod.


De Educatieve Milieuboottochten worden gesubsidieerd door
het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; -18 jaar: 4,00 €

Waar

Milieuboot opstapplaats

Organisatie

De Milieuboot
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten