Buitenspeeldag 2019

Op woensdagnamiddag 24 april, de eerste woensdag na de paasvakantie, is het weer zover: de Buitenspeeldag. Deze 12de editie is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met televisiezender Nickelodeon. Ook andere kinderzenders zoals Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom doen mee. Om kinderen en jongeren aan te zetten buiten te sporten en spelen in hun woonomgeving zijn er die ...
Op woensdagnamiddag 24 april, de eerste woensdag na de paasvakantie, is het weer zover: de Buitenspeeldag. Deze 12de editie is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met televisiezender Nickelodeon. Ook andere kinderzenders zoals Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom doen mee. Om kinderen en jongeren aan te zetten buiten te sporten en spelen in hun woonomgeving zijn er die dag zijn er geen uitzendingen tussen 13 en 17 u. gepland, zowel op tv als via het internet.

Acacialei, Bunderken, Uitbreidingsstraat, Naalstraat, Mijlstraat, Rooienberg en Dr. Jacobsstraat: de Duffelse Buitenspeeldag vindt plaats op maar liefst 7 verschillende locaties. Het gemeentebestuur ondersteunt alle deelnemende straten met animatie, een springkasteel, grote spelen, drankjes, hapjes en nog veel meer. Alle locaties worden verkeers- en autovrij gemaakt, zodat iedereen vrij kan spelen op de openbare weg.

Een aantal spelregels
Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Kinderen mogen vrij in en uit lopen maar we voorzien geen opvang, ouders moeten dus zelf toezicht houden.
Buitenlucht is supergezond, verplaats je dus zoveel mogelijk met de fiets of te voet.
Een spatje regen? Water is fijn om mee te spelen. Weer of geen weer, de Buitenspeeldag gaat gewoon door.

Wil je deze fantastische dag mee ondersteunen met jouw wijk-, sport- of jeugdvereniging? Wil je je steentje bijdragen om zoveel mogelijk kinderen te laten buitenspelen en sporten? Aarzel dan niet en neem contact op met het vrijetijdsloket.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

verschillende locaties

Organisatie

Gemeentebestuur Duffel
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten