Gemeente Duffel

Hannibal, een zachte kracht

Hannibal – een muzikaal verteltheater met een andere kijk op een oud verhaal Slechts één generaal, in de hele geschiedenis, trok met een leger met olifanten over de Alpen. Hannibal beloofde zijn vader plechtig nooit een verdrag met de Romeinen te sluiten. Op zijn 26e trok hij er met zijn leger op uit en in 216 v.C. verpletterde hij de Romeinse legioenen bij de grootste veldslag aller tijden. ...
Hannibal – een muzikaal verteltheater met een andere kijk op een oud verhaal

Slechts één generaal, in de hele geschiedenis, trok met een leger met olifanten over de
Alpen. Hannibal beloofde zijn vader plechtig nooit een verdrag met de Romeinen te sluiten. Op zijn 26e trok hij er met zijn leger op uit en in 216 v.C. verpletterde hij de Romeinse legioenen bij de grootste veldslag aller tijden. Ruim 50.000 Romeinse soldaten werden gedood. Het einde van het grote Romeinse Rijk leek in het verschiet.
Maar dan gebeurt er iets vreemds. Hannibal gaat niet naar Rome voor de uiteindelijke overwinning. Waarom maakt Hannibal zijn belofte aan zijn vader niet waar terwijl de overwinning binnen handbereik ligt? Wat zijn zijn gedachten? Hoe komt het dat hij later geen veldslag meer wil voeren?
Hannibal, een zachte kracht gaat over méér dan oorlog alleen. Over een man die geraakt kon worden… op het slagveld…

Verteller: Geert Fierens uit Antwerpen
Muziek: Wiek Hijmans uit Amsterdam

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Content verhalenpodium

Organisatie

Roeach vzw
Terug naar alle activiteiten

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten