Ons lokaal bestuur is eigenaar van De Pollepel

Gepubliceerd op: maandag 12 juli 2021 9 u.
foto Google Maps
De aankoop van sporthal De Pollepel is rond. Het lokaal bestuur is voortaan eigenaar van sporthal De Pollepel, de parkings voor en achter de sporthal, de voetbalvelden naast de sporthal, van het Garageteater en het aanpalende grasveld.

Waarom kocht de gemeente de Pollepel?

De aankoop was een uitzonderlijke kans: door deze delen van de site aan te kopen, kan het lokaal bestuur garanderen dat de verenigingen die hier gehuisvest zijn ook in de toekomst onderdak hebben. Bovendien zou het domein een geschikte locatie kunnen zijn voor de geplande nieuwe fuifzaal. 

Hoe ziet de toekomst van sporthal De Pollepel eruit?

De Pollepel kan de komende jaren nog gebruikt worden als sporthal. Eerst door de clubs die ook onder de vorige eigenaar de zaal gebruikten. Vanaf januari 2022 kunnen ook andere clubs de zaal reserveren voor sportactiviteiten via de webshop van de gemeente. De kans is groot dat de sporthal op lange termijn gerenoveerd of vervangen wordt. 

Wordt sporthal de Pollepel de nieuwe fuifzaal?

Nee, het gebouw is niet geschikt als fuifzaal. Een nieuwe fuifzaal moet volledig akoestisch geïsoleerd zijn zodat er geen geluid naar buiten kan. Dat is niet mogelijk in de huidige sporthal. Een fuifzaal zal alleen mogelijk zijn in een nieuw gebouw.

Komt de nieuwe fuifzaal zeker op de Pollepel?

De gemeente onderzoekt de komende maanden samen met IGEMO of de Pollepel een goede locatie zou zijn. Een deel van het onderzoek is een gesprek met de huidige gebruikers en buurtbewoners in het najaar van 2021.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten