Werken N108

Het Agentschap Wegen en Verkeer doet momenteel een onderhoud op de Waversesteenweg (N108) tussen Lier en Duffel. De volledige rijweg tussen de Trapstraat in Duffel en de Aarschotsesteenweg (N10) in Lier krijgt een nieuwe asfaltlaag. In totaal gaat het over een afstand van meer dan 6 km.

In Lier, tussen het kruispunt met Zuut en het kruispunt met de Ceciliastraat vernieuwt de aannemer ook de fietspaden. Aan beide zijden van de weg komt een nieuw enkelrichtingsfietspad in asfalt. Tegelijk komt er ook een fietsoversteek aan Zuut en vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de fiets- en voetgangersoversteek aan de Ceciliastraat. Tot slot worden ook de bushaltes aan de Ceciliastraat vernieuwd. Zo wordt de veiligheid en het comfort voor alle weggebruikers verbeterd.

Werken in 3 fases

  • Fase 1 van 23 augustus tot 3 september: van de Trapstraat tot aan de Nijverheidsstraat in Duffel.
  • Fase 2 van 6 september tot 27 september: van wijk Anderstad tot aan de Aarschotsesteenweg in Lier + fietspad oostzijde tussen Anderstad en Zuut.
  • Fase 3 van 27 september tot 30 november: van de Nijverheidsstraat in Duffel tot wijk Anderstad in Lier.

Update 3 september - fase 2

Op 23 augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met grootschalige onderhoudswerken op de N108 tussen Duffel en Lier. In de eerste fase werd het wegdek van de Oude Liersebaan en Berkehoevelaan in Duffel vernieuwd, en dit tussen de Trapstraat en de KMO-zone Itterbeek. Van 6 tot 27 september zijn de Hoogveldweg en Waversesteenweg in Lier aan de beurt.

Rijwegvernieuwing en nieuwe fietspaden in Lier
De tweede fase van de onderhoudswerken bestaat uit twee delen. Enerzijds vernieuwt Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de N108 tussen de Aarschotsesteenweg en de zijstraat Anderstad in Lier. Daarnaast werkt het Agentschap in deze fase ook aan de fietsveiligheid tussen de Ceciliastraat en Zuut. Het oostelijk fietspad op de brug over het Netekanaal (Zuut tot Anderstad) en de oversteek aan de Ceciliastraat worden vernieuwd.

In de volgende fase vernieuwt het Agentschap dan ook het westelijke fietspad op de brug en legt de aannemer een nieuwe fietsoversteek aan ter hoogte van Zuut. Dit gebeurt samen met de rijwegvernieuwing tussen Anderstad en de KMO-zone Itterbeek.

Omleiding tussen Duffel en Lier via N14

De werfzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de volledige duur van de werken geldt daarom een omleiding voor het doorgaande verkeer tussen Duffel en Lier via de N14. In de fases waar (nog) niet gewerkt wordt, blijft verkeer in twee richtingen mogelijk, maar het zal dus niet mogelijk zijn om volledig door te rijden van Duffel naar Lier of andersom.

Ook De Lijn zal hierdoor hinder ondervinden. De lijnen 2 en 556 zullen de omleiding via de N14 moeten volgen. De Lijn zal de haltes tussen Duffel-Oost en Lier centrum niet bedienen tijdens de werken. Kijk op de infofiches aan de bushalte of op www.delijn.be voor een alternatieve reisroute.

Voor fietsers is de hinder minder groot. Zij kunnen bijna over het hele traject gebruik blijven maken van de bestaande fietspaden langs de N108. Enkel ter hoogte van de Poederstraat (in fase 1) en de Nijverheidsstraat (in fase 3) voorzien we een korte omleiding langs de achterliggende straten. In de zone waar we ook de fietspaden vernieuwen, tussen Zuut en Anderstad, rijden fietsers in twee richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Kijk voor meer info over de verkeersmaatregelen per fase onder Actuele hinder

Afvalophaling

Er werd met Ivarem afgesproken dat zij tijdens fase 1 van de werken doorheen de werfzone kunnen rijden voor de afvalophaling. Het afval mag dus zoals gewoonlijk worden aangeboden. Gelieve wel je afval ten laatste om 7 u. de dag van de ophaling buiten te zetten. Zo kan de ophaling zo vroeg mogelijk gebeuren om het werfverkeer niet te hinderen.

Vragen?

Vragen kan je stellen aan de bereikbaarheidsadviseur

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten