Blikopener lezingen - Reizen naar Mars: realiteit of fictie?

Gepubliceerd op: woensdag 28 augustus 2019 17.17 u.
Nancy Vermeulen is commercieel piloot-instructeur met een Master in theoretische natuurkunde en sterrenkunde, en was onder andere commandant van een Mars-simulatie in Utah in de Verenigde Staten. Het universum en de mens dichter bij elkaar brengen is haar missie, en daarover komt ze graag vertellen.

Mars is in

Reizen naar Mars werkt buitengewoon inspirerend omdat het niet langer pure sciencefiction is, maar haalbare realiteit. Mars spreekt mensen aan over de grenzen en de generaties heen, en werkt verbindend. Kijk maar naar de Marssonde InSight, die zich ondertussen goed en wel genesteld heeft op het Marsoppervlak.

InSight gaat niet specifiek op zoek naar buitenaards leven, maar doet onderzoek naar de inwendige samenstelling van Mars, de gemeenschappelijke voorgeschiedenis van de rotsachtige planeten van ons zonnestelsel, en het weer op Mars. Dat je de wind daar nu ook letterlijk kan horen, is zo fantastisch dat het brede publiek en de media erdoor worden geraakt.

Mars is hot (ook al vriest het er stenen dik, en luidt het gezegde "dat mannen er vandaan komen"...).

Praktisch

De lezing vindt plaats in de Beethovenzaal van de bibliotheek op donderdag 10 oktober om 20 u. Graag vooraf inschrijven via www.vormingplus-regiomechelen.be, telefonisch op 015 44 41 00 of aan de balie van de bib. De lezing kost 5 euro.

Contact en openingsuren

Bibliotheek

Adres
O.-L.-Vrouwlaan 12570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 31 35 43
e-mail
bibliotheek@duffel.be
Website
www.duffel.be/bibliotheek

Volg ons op:

Vandaag

open van 13.30 - 18 u.

Morgen

open van 9.30 - 12.30 u. en 16.30 - 20 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten