Tegeltaxi haalt gewipte tegels gratis op bij je thuis

Gepubliceerd op: vrijdag 26 mei 2023 10.30 u.
T.e.m. 31 oktober vindt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen plaats. Ook Duffelaars kunnen meedoen aan deze wedstrijd door tegels uit te breken voor een groenere tuin. Om inwoners daarin aan te moedigen zal een tegeltaxi iedere eerste maandag van de maand gratis de gewipte tegels ophalen.

Tegelwippen wil zeggen dat je de tegels in je voor- en/of achtertuin uitbreekt en vervangt door gras, bloemperken of bomen. Minder verharding zorgt voor meer waterinfiltratie, meer verkoeling, enz. kortom verschillende voordelen en het maakt zo onze gemeente meer klimaatbestendig.

De medewerkers van onze technische dienst rijden uit met de tegeltaxi, een vrachtwagen van de gemeente, op maandagen 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 6 november en komen gratis de gewipte tegels ophalen bij jou thuis. Voorwaarde is dat je jouw oude tegels uiteraard niet vervangt door nieuwe.

Duffelaars kunnen maximum 1 m³ gewipte tegels uit de voor- en/of achtertuin aanbieden. Ze dienen de tegels ten laatste de donderdag (voor 12 u.) voor de ophaling in te geven via volgende weblink: www.duffel.be/tegeltaxi. Je legt de tegels klaar voor 7 u. op de dag waarop de tegeltaxi langskomt. Om de ophaling vlot te laten verlopen, dien je de tegels proper en in stapeltjes aan te bieden aan de straatkant. 

Wie deelneemt aan de actie en zijn tegels laat ophalen, krijgt nog een verrassing in de bus. Vergeet je uitgebroken tegels niet in te geven via de website www.vk-tegelwippen.be en help Duffel een hogere score te behalen. We bewonderen ook graag je resultaten, dus deel jouw foto’s van je nieuw stukje groen op de sociale media met @duffel2570 en #duffel2030 en help anderen te inspireren.

Meer info over de ophaling vind je op onze website: www.duffel.be/tegeltaxi.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten