Gemeente Duffel

Doe mee aan de 10.000-stappenclash

Gepubliceerd op: dinsdag 24 april 2018 12.28 u.
Bewegen is gezond. Zelfs enkele stappen zetten is al genoeg. 10.000 stappen per dag is ideaal voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag zelfs al voldoende. Met een stappenteller of gezondheidsapp registreer je gemakkelijk je stappen.

Klaar voor een uitdaging?

Doe dan mee aan de 10.000-stappenclash. In 2016 deed Duffel reeds mee aan deze actie en ook dit jaar willen we al onze inwoners aanzetten om meer te bewegen. De ’10.000-stappenclash’ is een stappencompetitie tussen 200 Vlaamse steden en gemeenten.

De actie loopt van 1 mei tot en met 31 mei 2018. De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet, mag zich de actiefste gemeente van Vlaanderen noemen. Toch een heel mooie titel als je het ons vraagt.

Omdat een beetje competitie goed is voor de motivatie, reikt de gemeente vijf gezonde prijzen uit. Het bedrijf dat de meeste stappen heeft gezet, de best stappende club of vereniging, de verst wandelende school en de beste G-stapper. We geven zelf het goede voorbeeld en zetten de verdienstelijkste stapper van de gemeente ook in de bloemetjes.

Leid onze gemeente mee naar de overwinning en stap mee

Samen kunnen we Duffel in beweging brengen. Met dit stappenplan loods je onze gemeente naar de overwinning:

  1. Registreer je op www.10000stappen.be.
  2. Sluit je aan bij de groep ‘Duffel’. Ga hiervoor naar ‘zoek een groep’ en typ ‘Duffel’ in het zoekveld.
  3. Geef elke dag jouw stappen in. Dit kan handmatig via de website of automatisch via de 10.000 stappen app. Tip: stappentellers zijn te koop bij de Duffelse apothekers. Je kan ook je stappen tellen via de app van je smartphone.
  4. Optioneel: maak zelf groepen aan om onderling ludieke competities op te zetten. Belangrijk: maak je een groep aan als bedrijf, school of vereniging, vergeet dan zeker niet om Duffel in de groepsnaam te vermelden. Enkel zo kan je meedingen naar één van onze prijzen.

Elke beweging telt

Wist je dat je niet letterlijk 10.000 stappen hoeft te wandelen? Elke beweging telt namelijk. Fiets je bijvoorbeeld elke dag twintig minuten naar en van het werk of ga je sporten, dan kan je deze minuten ook registreren op www.10000stappen.be.

Contact en openingsuren

Vrijetijdsloket

Adres
Gemeentestraat 212570Duffel
Stratenplan
bekijk op Google Maps
T.
015 30 72 50
F.
015 31 54 01
e-mail
vrijetijd@duffel.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12 u.
Openingsuren
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten