BE-Alert waarschuwt je tijdens noodsituaties

Gepubliceerd op: dinsdag 29 oktober 2019 10.35 u.
be-alert gemeente
Een grote brand of een overstroming? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Dat kan via BE-Alert, een systeem waarbij ook Duffel is aangesloten.

Krijg snel de info die je nodig hebt

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Schrijf je gratis in via www.be-alert.be

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dat kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Inschrijven is volledig gratis. Je kan verschillende adressen en telefoonnummers opgeven. Daardoor kan je ook berichten krijgen bij een noodsituatie in de omgeving van je werk of in de buurt van jouw familie. Vergeet niet regelmatig na te kijken via www.be-alert.be of je contactgegevens nog kloppen. Heb je geen e-mailadres, dan kan je een inschrijvingsformulier vragen aan het onthaal in het gemeentehuis.

Enkel correcte info van officiële bronnen

Enkel de gemeente, de provincie en de federale overheid kunnen BE-Alert gebruiken. Ze mogen dat alleen maar doen om mensen in een bepaalde zone te verwittigen bij noodsituaties. Je ontvangt dus correcte informatie, rechtstreeks afkomstig van officiële bronnen. Bovendien krijg je ook de nodige aanbevelingen, zoals bijvoorbeeld ‘ramen en deuren sluiten’ bij een brand waarbij mogelijk giftige gassen vrijkomen.

Meer info op www.be-alert.be.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Terug naar nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Feedback over de website

Heb je niet gevonden wat je zocht? Opmerkingen over de website? Laat het ons weten